| Vad är UFO? | UFO-historia | Berömda UFO-fall | Konspirationsteorier | Kontaktpersoner |
Ufo Spöken Monster Platser/Personer Omöjligt? Böcker/Film Länkar

Kapten Mantells död

Travis Walton-fallet

Domstensfallet

Sutton-incidenten

Barney och Betty Hill

Socorro-observationen

Pascagoula-fallet

Gösta Carlssons möte

GÖSTA CARLSSONS MÖTE

Gösta Carlssons möte
Gösta Carlssons monument med ufo-modell och ringar som visar storlek på farkost och kraftfält.
Närkontakt av tredje/fjärde graden
Ett av de mest omdebatterade och undersökta UFO-fallen rör Gösta Carlsson, också kallad "Pollenkungen". Han var på alla sätt en märklig man som hann med att starta läkemedelsföretag, vara framgångsrik hockeyspelare i Rögle BK och skriva böcker.   En kväll i maj 1946 var Carlsson ute i markerna utanför Ängelholm och letade pollen till sina biodlingar. Då det börjat mörkna mer vände han hemåt genom ett skogsparti bredvid ett kärr (som nu är fågelskyddsområde). Han fick se ett ljussken mellan träden och vände ditåt i tron att det kanske var en skogsbrand. I en glänta möttes han av en underlig syn ­ett diskusformat föremål, cirka 16 meter i diameter, med en upphöjning överst och flera ovala fönster. Överst satt en periskopliknande antenn av något slag. Från detta utskott gick ett starkt sken som böljade ut i en kupa av ljus kring hela farkosten och där ljuset nådde marken uppstod ett sorts gnistregn. Märkligast av allt var de varelser som rörde sig runt farkosten. Närmast Carlsson stod en man klädd i vitt, runt 180 cm lång. Han höll ut handen i ett tydligt stopptecken. Tre andra män verkade arbeta med farkosten, assisterade av två medhjälpare. Tre kvinnor fanns också ute och fick strax sällskap av en fjärde. Ytterligare en vaktpost verkade finnas på andra sidan av föremålet. Personerna hade alla "solbränd" hy, vita dräkter med svarta bälten och stövlar. Deras huvuden täcktes av några sorts mjuka genomskinliga hjälmar. Endast kvinnornas hår var synligt, och hade en cendréfärgad kulör. 

Då Carlsson åter försökte närma sig dem tecknade vakten "stopp" igen och höjde ett lådliknande föremål han bar på magen. Carlsson fick intrycket av att han blev fotograferad. En av kvinnorna kastade ut ett föremål till honom, en stav av kvarts, genom ljusväggen. Sedan beslutade sig Carlsson för att lämna platsen. Han Antog helt enkelt att han bevittnat någon sorts hemlig militäroperation. Han gick ner till det närbelägna havet för att tvätta sig i det kalla vattnet och kanske då upptäcka om han drömde eller ej. Just då höjer sig farkosten över trädtopparna omgiven av ett rött sken och far iväg över himlen. De följande dagarna undersökte Carlsson platsen och hittar några andra föremål; två bägare av plast och en ring. De sistnämnda föremålen ska ha förstörts i en brand 1952, men staven undersöktes utan några ovanliga resultat. Senare svarvade Carlsson om staven till formen av en skarabé (egyptisk skalbagge).  

Närbild på ufo-modellen

Två dagar efter upplevelsen hade Carlsson en intensiv dröm om att han var ombord på farkosten och visades olika tekniska underverk ombord. Piloten tilltalade honom och förklarade att skeppet landat för att repareras efter en explosion. Tre besättningsmän omkom i olyckan och Carlsson visades även deras kroppar. Just då vaknade han kallsvettig med en stark känsla av obehag.  

Men drömmarna fortsatte och Gösta Carlsson menade att han genom dessa fick information från rymdmänniskorna. Detta ledde till forskning kring pollen och hur de kunde användas i läkemedel. Carlsson startade så småningom läkemedelsbolagen Cernelle och Allergon, vilket gjorde honom till miljonär. Dess förr innan hade han varit en framgångsrik hockeyspelare i Rögle BK  

Det dröjde ända tills 1971 innan Gösta Carlsson berättade historien om rymdmänniskorna för någon. Då kontaktade han journalisten Eugen Semitjov och Carlssons berättelse blev mycket uppmärksammad. Han lät senare uppföra ett monument på platsen där han hade sin upplevelse. Han avled 2003. Tillsammans med journalisten och ufologen Clas Svahn skrev han boken "Mötet i gläntan", som är den bästa granskningen av fallet.  

« Tillbaka