Övningar på engelska

Övningar på engelska

Material

Vi har fått många förfrågningar av lärare om Unga Fakta kan producera material på engelska och vi har därför satt ihop några roliga övningar på för användning i skolan.

Siffror

Lär dig räkna och skriva till tio på engelska. Varje siffra kan du även färglägga.

Djur

Lär dig namn på djur med hjälp av bilder. Under varje bild får du hjälp med några av bokstäverna i djurets namn för att sedan klura ut resten själv. Alla djurens namn finns även nedskrivna som lite extra hjälp. Färglägg sedan de fina bilderna.

Korsord

Enkla korsord på engelska som passar bra för nybörjare. Med hjälp av bilder ska du skriva in orden i korsordet för att kunna lösa ”det hemliga ordet”.

Nursery rhymes

I Storbritannien och USA är det väldigt populärt med ”Nursery rhymes”. Det är korta ramsor som många barn lär sig utantill när de är små (lite som ”Pelle Plutt, Plutt, Plutt, tog ett skutt, skutt, skutt...).Vi har valt ut några stycken som passar bra i de lägre skolåren. Läs dikten och ta hjälp av ordlistan bredvid. Färglägg sedan den fina bilden som tillhör varje dikt.

Klassiker

För de som läst engelska lite längre har vi plockat ut några korta stycken ur kända klassiker att läsa själva eller i grupp. Det finns en ordlista och instuderingsfrågor till materialet.

Åsikter

Vi på Unga Fakta är tacksamma om du vill dela med dig av dina erfarenheter om hur du upplever Kunskapsbanken och att arbeta med den. Information om hur du kontaktar oss finner du under avdelningen kontakta oss.

Copyright © 2000-2023 Unga Fakta AB

Våra ämnen  |  Om Kunskapsbanken  |  Kontakta oss  |  Startsidan  |  Till Unga Fakta