Scrolla upp
Dra för att scrolla upp och ner
Scrolla ner

Knepiga båtknopen

Det berättas en historia om några sjörövare som hade kapat ett skepp. För att inte den tillfångatagna besättningen skulle ställa till med besvär så satte man dem i en livbåt och band fast den ordentligt med ett kraftigt rep. De tog ifrån fångarna knivar och tog bort årorna. När det började kvällas ropade piraterna till sjömännen: ” Fly nu om ni kan!”. På morgonen när piraterna vaknade såg de att livbåten var borta och kvar i sjön hängde repet i en slinga helt oskadat. Hur hade sjömännen lyckats komma loss?

Skriv ut roddbåten på ett papper i skrivaren. Klistra sedan gärna fast papperet på en pappskiva. Klipp ut båten och glöm inte att klippa ut tofterna också (de tvärgående sittbrädorna på båten).

Bind sedan ett snöre genom båten exakt som på förebilden. Låt gärna slutänden (det vill säga den ände som skall föreställa sitta fast i piratfartyget) bli cirka en meter. Gör där en knut och häng upp båten i sitt snöre så att du har båda händerna fria att arbeta med.


Mall till båten

För att kunna öppna och skriva ut filen behöver du Adobe Reader. Har du inte redan programmet kan du hämta det gratis här.


Knepiga knopbåten

Knepiga saxknopenTill Unga Faktas startsida

Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB