Klicka här för en talversion av Unga Faktas hemsida. Låt datorn läsa upp texter och innehåll för dig!

Till Unga Faktas startsida




















Panelen svarar

Här är de frågor som har besvarats inom ämnet författare. Är du intresserad av något speciellt så kan du spara tid genom att söka efter det.

Sökord:
Kategori:

Här kan du ställa en egen fråga till Kim M. Kimselius om författare!


Hur många sidor - om man skriver på en dator med stående utskriftsformat - måste ett filmmanus vara ungefär för att filmen ska bli tillräckligt lång?

/ Joel, 12 år från Göteborg, Sverige

Hej Joel

Oj, filmmanus vet jag ingenting om. Men jag har letat upp några länkar till dig där du hittar tips: http://www.voodoofilm.org/artikel/manus.aspx

Dessutom hittade jag en tävling du kanske är intresserad av: http://riksteatern.se/templates/Produktion____9118.aspx

För mer länkar gå in på Google och sök på filmmanus.

Lycka till!

Kramisar Kim


Hej! Jag är en tjej som ÄLSKAR att skriva och göra dikter. Men Jag är lite ledsen för att mina kompisar säger till mig ''Öh?Skriva sagor passar inte dig'' ,jag blir väldigt,väldigt ledsen när de säger så för jag har skrivit massor med saker sen jag var 2.. Fast då kunde jag juh bara skriva mitt namn. Ingen kommer kunna ändra på att jag skriver dikter och berättelser för det är det som är mitt liv! Jag har ett tips för de som gillar att skriva berättelser och så: Använd mest fantasin,kommer ni/du inte pånågot är det bara att titta runt lite i världen. Jag LOVAR du kommer komma på något förr eller senare! KRAM/anonym

/ Anonym från Svergie

Hej Anonym

Det är jättebra om ni skriver ert namn OCH ålder, så jag vet hur jag ska formulera mig och liksom har någon att vända mig till när jag svarar på frågan. Du behöver ju inte använda ditt riktiga namn, men jag vill väldigt gärna ha din ålder.

Dina vänner är förmodligen bara avundsjuka på dig eftersom de sannolikt tycker att du skriver bra berättelser. Bry dig inte om dem. Visa berättelserna för någon som du litar på, någon som inte retar dig för dem. Du behöver inte tala om för dina "vänner" att du skriver. Ge inte upp ditt skrivande, utan håll det vid liv!

Lycka till!

Kramisar Kim


Hejsan,jag älskar att skriva berättelser,om vad som helst faktiskt,men det är en grej som är lite knäpp,jag vågar inte visa mina berättelser för mina föräldrar :S Jag skrev en berättelse på skolan,för något år sedan,mina föräldrar har inte fått läsa den än,hur ska jag gö så att jag vågar visa mina berättelser för dom?

/ muu

Hej Muu

Vet inte hur gammal du är, men jag gissar att du är i tonåren. Det är inte ovanligt att man känner precis som du gör då. Jag ville inte heller visa mina berättelser för någon då.

Jag tycker att du ska visa dina berättelser för en vuxen person som du litar på, en person som vågar säga vad han/hon tycker. Då kommer det att vara lättare att visa berättelserna för dina föräldrar efteråt, eftersom du vet vad någon annan vuxen tycker om berättelserna. Lycka till! Skriv gärna och berätta vad de tyckte om dina berättelser.

Kramisar från Kim


Hej! VIlka böcker har du skrivit? Undertecknat Harry.

/ Harry Sand, 9 år från Ellanda

Hej Harry

Jag har skrivit 15 böcker:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! Kommer ut i augusti 2009.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: aboken i serien om Kimberlie och Andy: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

”Theos Pompeji”, 13:e boken i serien om Theo och Ramona. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji. (Boken utkommer 15 augusti 2010)

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!) Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Kramisar från Kim




Hej

hur kommer du på allt du skriver.
jag har läst många böker som du har gort.
och tycker alla dina böker är jätte bra

Emil Priver

/ Emil Privér, 11 år från borås

Hej Emil

Tack för att du tycker om mina böcker. Jag blir jätteglad för dina ord.

Idén till min första historiska äventyrsbok fick jag när jag såg en bild av en hund som hade dött i ett vulkanutbrott och blivit gipsavtryck. Hunden såg ut att ha lidit väldigt mycket och jag ville rädda hunden. Därför kom jag på idén att låta Ramona resa tillbaka i tiden till Pompeji FÖRE vulkanutbrottet och försöka rädda hunden Pluto.

Då upptäckte jag att det var väldigt roligt att läsa in fakta inför en historisk äventyrsbok och så fortsatte jag med det. Och för att inte all "överflödig" fakta skulle försvinna valde jag att ha ordlista/faktadel längst bak i böckerna. Det har blivit väldigt populärt.

Min debutbok (första bok) heter "Tillbaka till Pompeji" och kom ut julen 1997. Då var jag 41 år.

Redan som tioåring fick jag mina berättelser utgivna i tidningar. Jag bestämde mig nämligen redan som åttaåring för att bli författare och har skrivit ända sedan dess. Men jag skickade inte in mina berättelser till förlag förrän många, många år senare, eftersom jag inte tyckte de var tillräckligt bra för att bli utgivna.

Varje bok byggs upp runt en riktig historisk händelse. När jag har bestämt vilket ämne jag ska skriva om läser jag mängder av faktaböcker om det ämnet, t.ex. Pompeji. Under tiden jag läser dyker idéerna om vad boken ska handla om, upp. Då skriver jag ned det på Post-it-lappar. När jag sedan läst klart all fakta har jag mängder av gula lappar med idéer på kapitel, händelser, ord som ska till ordlistan etc. Då sätter jag mig och skriver.

För att berättelsen ska hålla sig så nära fakta och sanning som möjligt försöker jag väva in riktiga historiska personer i böckerna. Ofta nämner jag då de personerna i ordlistan för att läsaren ska förstå att de personerna faktiskt har funnits på riktigt.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Hoppas att detta gav dig svar på din fråga. Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida: www.kimselius.se, där kan du läsa smakprov ur varje bok, genom att bläddra i böckerna på datorn. Eller gå in på Youtube och se och lyssna på när jag läser ur böckerna.

Kramisar från Kim


hej hej ! jag heter vera och gillar dina böcker :) Jag såg att du föder upp benersenner hundar. och min bästis har en som heter Maja. Själv har jag en golden retriver blandning med en jackt labrador. Och så är jag medlem på nacka hundungdom. och sveriges hundungdom. och om några dagar ska jag tävla för första gånge i agillity


kram hundtokiga vera

/ vera, 13 år från stockholm

Hej Vera

Tack för att du tycker så mycket om mina böcker. Hoppas vi ses nästa gång jag är uppe i Stockholm och signerar mina böcker!

Jag har också tävlat i agility. Hur gick det för dig?

Jag är också hundtokig! Du har väl sett alla mina hundar på min hemsida. Gå in på www.kimselius.se kika under Länkar och på Jamakis kennel, där hittar du massor av hundbilder.

Kramisar från Kim


Hej
Jag undrar hur man börjar en bok för jag sitter ju och skriver ofta och det är ju roligt :)
Snälla kan du svara på detta för jag får aldrig till en bra början// kram Bea

/ Karen kallas för Bea, 12 år från sverige

Hej Bea

Du ska börja din berättelse med att det händer någonting spännande. Redan första raden ska fånga läsaren.

Här kan du läsa hur mina böcker börjar:

"Mina damer och herrar, vi landar strax i Rom och vill därför be er att spänna fast era säkerhetsbälten." (Tillbaka till Pompeji)

"Nej, inte nu igen!" ropade Ramona förskräckt. (Jag är ingen häxa)

"Titta här, Theo!" ropade Ramona upphetsat och viftade intensivt med armarna för att fånga Theos uppmärksamhet. (Faraos förbannelse)

"Jag är rädd", sa Ramona och strök med darrande hand undan svettdropparna som envisades med att rinna ned i ögonen. (Den gömda Inkastaden)

"Ovädret var över Theo och Ramona innan de hann reagera." (Vikingaträl)

"Han drog yllefilten över axlarna och rös av kyla, trots att svetten flödade ymnigt från hans kropp." (Svarta Döden)

"När Ramona öppnade sina himmelsblå ögon denna försommardag, hade hon inte en aning om vad sommarlovet skulle föra med sig." (Snapphanar!)

"Vakna, Ramona! VAKNA!" (Giljotinen)

"Förbryllat stirrade Ramona och Theo på varandra." (Riddarsvärdet)

"Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona, när hon kände den välbekanta yrseln inför en tidsförflyttning gripa tag i henne. (Det glömda kriget 1808-1809)

Regnet piskade mot spåntaket på det gamla 1600-talshuset, Sporrakulla gård. (Snapphaneresan)

"Åh, snälla, vi kan väl gå in här? bad Ramona och stoppade Theo, som med bestämda steg var på väg att passera tatuerarens vagn." (Kinesiska Draken)

"I samma stund som Kimberlie hörde smällen kände hon stöten som gick igenom planet." (Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland)

"Kimberlie låg stel av fasa i sängen och lyssnade på rösterna som trängde in från rummet intill." (Kimberlie - Ett nytt liv)

Något osannolikt var på väg att hända Theo." (Theos Pompeji)

Tyckte du böckerna lät spännande? Du kan börja läsa dem i vilken ordning du vill. Du måste inte börja med den första boken i serien. Om du vill kan du börja med den senaste.

Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Där kan du läsa lite ur böckerna och lyssna på när jag läser ett kapitel ur "Tillbaka till Pompeji", "Snapphanar" och "Giljotinen". Du kan även se filmer på YouTube där jag läser ur mina böcker.

Lycka till med din berättelse. Hoppas att du har blivit inspirerad av att läsa de första meningarna ur mina böcker!

Kramisar från Kim


hur många böcker har du jort?


mvh tora

/ tora jones, 10 år från molkom

Hej TJag har skrivit 15 böcker:

"Tillbaka till Pompeji", 1:a boken: Handlar om Ramona, som plötsligt förflyttats i tiden och möter Theo i staden Pompeji. Hon vet att hela staden kommer att förintas av ett vulkanutbrott och döda alla invånarna, även henne om hon inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att hända, om 100 år, om 10 år eller om 10 minuter...

"Jag är ingen häxa", 2:a boken: Här färdas Ramona och Theo i tiden till häxförföljelsens tid. De räddar en flicka från att bli levande bränd på bål och flyr. Men de kommer inte långt innan de själva blir tillfångatagna anklagade för häxeri...

"Faraos förbannelse", 3:e boken: Den berättelsen börjar långt nere i en faraos grav i Egypten. Ramona lägger händerna över gamla skrivtecken på gravens vägg, uttalar en ramsa och plötsligt blir allt svart runt Ramona. Theo ropar på Ramona och får inget svar, han vänder sig om och ser att Ramona är spårlöst borta. Han har ingen aning om vart hon har tagit vägen... Ramona upptäcker ett fladdrande ljus som närmar sig henne i mörkret...

"Den gömda Inkastaden", 4:e boken: Här är Theo och Ramona ute i djungeln när tidsförflyttningen sker. De har kommit ifrån sin turistgrupp och plötsligt hör de ljudet av röster. Ramona tror att det är turistgruppen och rusar ut ur djungeln följd av Theo. Plötsligt står de framför en grupp Inkaindianer som hastigt höjer spjuten mot dem...

"Vikingaträl", 5:e boken: Theo och Ramona blir tillfångatagna av vikingar efter att ha fallit i vattnet och blivit förflyttade i tiden. De förs upp till en slavmarknad för att säljas. Efter ett rymningsförsök av Theo skiljs de båda åt och går olika hemska öden till mötes...

"Svarta Döden", 6:e boken: Här förflyttas Theo och Ramona till Florens 1348 och pestens tid. Där möter de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon avslöjar den för Theo och Ramona inser de att de måste fly, men då flyr rakt i armarna på Svarta Döden.

"Snapphanar", 7:e boken: Ramona hittar ett gammalt dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden, till Snapphanarna år 1676. Ramona förlorar minnet efter en olycka. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden men hamnar på motståndarsidan. Till slut möts de tidigare vännerna i en kamp på liv och död.

"Giljotinen", 8:e boken: År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen. Ödet för giljotinen i Theo och Ramonas väg, vilket medför hemska konsekvenser. "Jag ska bara känna", viskade Ramona och vidrörde handtaget på giljotinen. Theo skrek till. Han grep tag i Ramona, vilket fick henne att rycka till och frigöra spaken. Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken...

"Riddarsvärdet", 9:e boken: Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet. Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid. Planer smids om ond, bråd dö, som även inkluderar Theo och Ramona.

"Det glömda kriget - 1808-1809", 10:e boken: "Vad har jag nu ställt till med?" utbrast Ramona. Hon förstod genast att en ny tidsförflyttning var på gång. Hon ville gripa tag i Theo så att även han följde med. Men det var för sent... När Theo och Robert upptäcker att Ramona försvunnit, vet de inte vart hon har tagit vägen. De tror att hon har färdats till kriget 1808-1809, då Sverige förlorade Finland till Ryssland. Därför läser de allt om det kriget. Varje gång Theo tar en ny mapp får det oanade följder. Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?

"Snapphaneresan", 11:e boken: Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt ifrån Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

”Kinesiska Draken”, 12:e boken: Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! Kommer ut i augusti 2009.

”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”, 1:a boken i serien om Kimberlie och Andy: Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar, får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

"Kimberlie - Ett nytt liv", 2: aboken i serien om Kimberlie och Andy: Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

”Theos Pompeji”, 13:e boken i serien om Theo och Ramona. En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji. (Boken utkommer 15 augusti 2010)

De Historiska Äventyrsböcker om Theo och Ramona är skrivna runt riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och faktadel i slutet av böckerna. (Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan efter att ha läst någon av mina historiska äventyrsböcker och därefter fått prov i skolan på ämnet. De säger att det känns som om de hade varit där och därför kom ihåg allt de hade läst. De säger också att mina böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet. Att böckerna är så spännande att det inte går att sluta läsa dem, förrän dem är slut!) Böckerna om Kimberlie skildrar Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia i nervkittlande berättelser. Spännande thrillers som tar andan ur läsaren…

Hör av dig och berätta om du läser någon av böckerna och vad du isåfall tyckte om den/dem?

Kramisar från Kim


tycker du om att va förfatare

/ ea, 10 år

Hej Ea

Jag älskar att vara författare.

Kramisar Kim


Är det svårt att skriva om döden?

/ "Cassis", 11 år från Hemligt

Hej Cassis

Ja, det är svårt att skriva om döden, speciellt om man har upplevt den på nära håll. För då tänker man på den som man har förlorat när man skriver boken.

Kramisar Kim


´tar det lång tid att skriva en bok jag håller på med det

/ juni, 11 år från v.färnebo

Hej Juni

Det tar mellan 1,5 till 5 år att skriva en bok.

Om du går in på min hemsida www.kimselius.se och kikar under Författartips kan du läsa skrivtips och hitta många användbara länkar.

Lycka till med din bok!

Kramisar från Kim


hej!!! jag undrar några saker:

hur får du inspirition (utan att det kostar en förmögenhet)? Ibland är jag jätte bra på att skriva och ibland bara skiter det sig bokstavligt talat.

får man mycket pengar skrivandet?
här är en saga som jag skrivit:

-Varför, varför just jag, tänker Alice medan hon gå uppför berget.
Hon tänker att hon måste vara hemma innan midnatt. Hennes pappa har dött.
Hon går uppför sitt vanliga gamla berg som hon alltid går till när något hänt.
-Jag orkar inte med detta , muttrar hon och funderar på att hoppa från berget.
Vilka skulle sakna Mig, frågar hon sig själv, Mamma kanske och lillasyrran kanske men inte pappa........

det var bara en kortis på improvisation men vad tycker du??
hoppas du svara snabbt
kramar felicia
P.s jag har läst "jag är ingen häxa" och "tillbaka till Pompeij" de är jättebra D.s

/ felicia, 11 år från karlskrona

Hej Felicia

Idén till min första historiska äventyrsbok fick jag när jag såg en bild av en hund som hade dött i ett vulkanutbrott och blivit gipsavtryck. Hunden såg ut att ha lidit väldigt mycket och jag ville rädda hunden. Därför kom jag på idén att låta Ramona resa tillbaka i tiden till Pompeji FÖRE vulkanutbrottet och försöka rädda hunden Pluto. (Om du går in på min hemsida www.kimselius.se och tittar under "Böckerna" och "Tillbaka till Pompeji" så ser du bilden av hunden. Min debutbok (första bok) är just "Tillbaka till Pompeji". Boken kom ut julen 1997. Den har nu sålt i stora upplagor, är översatt till många språk och är otroligt populär!)

Då upptäckte jag att det var väldigt roligt att läsa in fakta inför en historisk äventyrsbok och då fortsatte jag med det. För att inte all "överflödig" fakta skulle försvinna valde jag att ha en faktadel/ordlista längst bak i varje bok. Faktadelen har blivit mycket uppskattad. Många skriver till mig och tackar mig för att de har fått högsta betyg i skolan när de haft prov i ett ämne där de har läst min bok innan.

Inspirationen till mina berättelser får jag för det mesta när jag sover, eller är ute i skogen med mina hundar. Men ibland händer det att någon säger något som ger mig inspiration att skriva en bok om ett speciellt ämne, eller en speciell händelse. Eller så är det något jag ser på TV som inspirerar mig och sätter igång min fantasi.

Varje bok om Theo och Ramona har byggts upp runt en riktig historisk händelse, eftersom just den serien är en Historisk Äventyrsserie. När jag har bestämt vilket ämne jag ska skriva om läser jag mängder av faktaböcker om det ämnet, t.ex. Kina. Under tiden jag läser, dyker det upp idéerna om vad boken ska handla om. Då skriver jag ned det på Post-it-lappar. När jag sedan läst klart all fakta har jag massor av gula lappar med idéer på kapitel, händelser, ord som ska till ordlistan med mera. Då sätter jag igång och skriver.

För att berättelsen ska hålla sig så nära fakta och sanning som möjligt försöker jag väva in riktiga historiska personer i böckerna. Ofta nämner jag då de personerna i faktadelen och ordlistan, för att läsaren ska förstå att de personerna faktiskt har funnits på riktigt.

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar. Men det är också mycket arbete. Speciellt med mina historiska äventyrsböcker, eftersom det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Men jag skriver inte bara Historiska Äventyrsböcker. Eftersom jag har skrivit sedan jag var åtta år och lagt alla mina berättelser i lådor, finns det många olika berättelser där. Bland annat en serie som utspelar sig på Nya Zeeland. Den serien heter ”Kimberlie” och handlar om Kimberlie och Andy. Den serien skrev jag efter min första resa till Nya Zeeland. Där fick jag så mycket inspiration, av miljön, människorna, djuren, ja allt jag upplevde. För att läsaren ska lära sig lika mycket om Nya Zeeland som jag har gjort, har jag även i den serien en faktadel OCH bilder. Vilket jag har börjat ta med i mina Historiska Äventyrsböcker också.

Så du ser, det finns många sätt att hitta inspiration.

Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida: www.kimselius.se. Där kan du läsa smakprov ur varje bok: "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", "Faraos förbannelse", "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden" "Snapphanar", "Giljotinen", ”Riddarsvärdet”, ”Det glömda kriget 1808-1809”, ”Snapphaneresan”, "Kinesiska Draken" och ”Kimberlie – Äventyr på Nya Zeeland”. Dessutom kan du lyssna på ett kapitel ur några av mina böcker.

Du som författare får royalty på försäljningen. Det innebär att du får en viss summa per bok som säljs, summan varierar från förlag till förlag därför kan jag inte säga hur mycket det rör sig om. Dessutom brukar författaren få ett visst antal gratisexemplar av sin bok, också olika beroende på förlag, det kan röra sig om cirka 10 exemplar, alltså inga stora mängder.

Bra början, men väv ihop texten mer så att den flyter bättre. Lycka till!

Kramisar Kim



hur många sidor måste en bok ha för att räknas som en bok?

/ Gabrielle, 17 år från Grums i Värmland

Hej Gabrielle

Det är olika antal manusblad på olika typer av böcker. (En "manussida" är ett A-4 blad där man har skrivit texten med storlek 12 och har radavstånd 1,5 eller 2.)

För bilderböcker är det cirka 6-8 A-4 manusblad. För 5-11 år är det cirka 50-100 A-4 manusblad och för ungdomsböcker är det cirka 100-150 A-4 manusblad.

Mina manus brukar ligga på 120-200 A-4 manusblad. Skrivet med 12 punkters storlek på bokstäverna, Font Ariel, 1 1/2 radavstånd. Mina böcker är i färdigt format på mellan 188-312 sidor.

Som du kanske vet skriver jag historiska äventyrsböcker. De står som
ungdomsböcker hos bokhandlarna och på biblioteken. Men jag har lika mångavuxna läsare som ungdomar.

Hoppas att detta var till hjälp.

Kramisar från Kim


Hej, här kommer jag med en fråga, igen!:)
Om man läser hur mycket man ska skriva i en ungdomsbok tex. Då stor det typ: 100-150 manussidor.
Men vad är en manussida??
Kram från Adina

/ Adina Eriksson, 13 år från Alunda, Sverige

Hej Adina

En "manussida" är ett A-4 blad där man har skrivit texten med storlek 12 och har radavstånd 1,5 eller 2.

Kramisar Kim


Hej Kim!
Jag undrar, kan du läsa och ge feedback på min berättelse "På andra sidan dörren"??
Det skulle vara jättebra!!
Kram Adina

/ Adina Eriksson, 13 år från Alunda, Sverige

Hej Adina

Jag önskar jag hade tid att läsa andras berättelser, eftersom det kommer många förfrågningar om det.

Men jag hinner tyvärr inte med det eftersom det skulle ta alltför lång tid för mig att läsa noveller och tycka till om dem. Tid jag inte har. Det kommer väldigt många förfrågningar varje dag. Därför måste jag tyvärr tacka nej till ditt erbjudande.

Be gärna någon lärare, bibliotekarie eller annan vuxen att läsa din berättelse och göra en bedömning. Men framförallt: tro på dig själv och satsa på skrivandet om du drömmer om att bli författare!

Du kan gå in på min hemsida www.kimselius.se. Under Författartips hittar du fler tips om hur du bygger upp din berättelse, där hittar du också sajter där du kan lägga ut din berättelse för att andra ska kunna läsa den och bedöma den.

Lycka till med din berättelse!

Kramisar från Kim


Hej!

Jag ÄLSKAR att skriva berättelser o sånt. och ja har skrivit in en berättelse på unga berättare. Två faktiskt :)
Men jag har två olika broblem
1 Jag kan inte skriva om det är någon som bestämer vad det ska handla om. om någon säger så här till mej " Det ska handla om en präst som blir kär i en brottsling" ( Dåligt exempel) så kan jag inte komma på något!!´det står still i skallen. är det så för dej också? jag vill bara veta om det är många som känner så.
2 Det är bara en saga som har kommit med på unga berättare :( och det var kanske för ett halvt år sen jag skrev den som inte kom med. det är STÖRIT! varför har den inte kommit med? vet du det?

Hejdå blir tacksam för svar. P.s Du skulle bara se i min data på " mina dokoment" där e typ hela full av sagor!! :)

/ Cajsa , 10 år från ystad

Hej Cajsa

1. Oftast är det svårare att skriva när någon annan bestämmer vad det ska handla om. Ibland kan det vara skönt, speciellt om man inte har mycket fantasi. I skolan får man ofta i uppgift att skriva om något speciellt ämne. Istället för att reta dig på uppgiften, försök att sätta dig in i personerna du ska skriva om, försvinn bort i fantasin och gör det till DIN berättelse, även om du inte har bestämt temat.

2. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig på något sätt eftersom jag inte har något att göra med Unga Berättare.
Unga Berättare är en mycket populär sida. Det kommer otroligt många berättelser dit. Personalen kan tyvärr inte lägga in alla bra berättelser som kommer in av utrymmesskäl, utan väljer ut vissa av berättelserna. Kanske dina berättelser kommer in lite längre fram. Eller så kan du skicka in nya berättelser och hoppas på att du har större tur med dem.
Fortsätt skriv!
Kramisar Kim


Hej Kim! Jag älskar att skriva noväller och romaner. Det är så kul. jag känner att jag gör något viktigt och så brukar jag drömma om hur omslaget ska se ut. och i bland kan jag tänka se mig min egen noväll eller roman i ett skyltfönster! Det känns så härligt att bara kunna skriva vad som hälst! Som att skriva om saker man har upplevt fast man sätter lite sprul och lite extra grejer på det.

Men åter till frågan heheheh kan glömma av det för alltså jag måste bara skriva nu när jag ändå är i gång med allt hihihi. Öö vad var det nu? Hmm? Jo Just deeet!!!!!!!!

Jag brukar skriva noväller eller romaner. Men jag vill kuna uttrycka mig själv vad jag menar och så. Har du några typs för en liten mini författare. okej jag kanske inte är en författare. Då men åter till frågan. Kan du vara snäll och ge mig en nybörjare tips hur jag kan utrycka mig i boken och få en mening i boken.

Med vänliga hälsningar en flicka som vill bli en bra författare!!!!

/ Stina johansson, 9 år från skene

Hej Stina

Så här tycker jag att man ska börja en bra bok:

Börja första meningen med att något spännande händer. Då har du fångat läsaren. Försök börja spännande och hålla spänningen vid liv genom hela berättelsen. Det gör man lätt genom att låta huvudpersonen råka ut för något, ana att något kommer att hända, att någon säger något som gör att man vill fortsätta läsa etc.

Skriv det DU vill läsa! För att göra en bra berättelse bör du skriva direkt från hjärtat, och gärna ta del av de erfarenheter du bär inom dig. Tänk på att inte skriva för att någon annan ska läsa berättelsen, utan skriv för att DU ska bli nöjd med berättelsen. Använd ditt eget "språk" och försök inte härma någon annan författare, då blir din berättelse bra. För att förlagen ska bli intresserade av din berättelse bör du ha något nytt att berätta, något som väcker deras intresse. Glöm inte att berättelsen måste fånga läsaren redan i första meningen.

Eftersom mina böcker är kända för att fängsla läsarna från första början till sista raden kanske du kan läsa någon av dem så förstår du vad jag menar: Tillbaka till Pompeji, Jag är ingen häxa, Faraos förbannelse, Den gömda Inkastaden, Vikingaträl, Svarta Döden, Snapphanar, Giljotinen, Riddarsvärdet, Det glömda kriget 1808-1809, Snapphaneresan, Kinesiska Draken, Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland, Kimberlie - Ett nytt liv. Prova någon av dem så ser du hur jag har skrivit för att hålla spänningen vid liv hela boken igenom För att läsa smakprov ur böckerna kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se

Jag önskar dig lycka till med ditt skrivande och hoppas att du också når dina drömmars mål och att du kontaktar mig den dag du får din bok antagen. Om du går in på min hemsida www.kimselius.se under "Författartips" hittar du mer tips och där kan du även läsa om personer i din ålder som har lyckats få sina böcker utgivna.

Vill gärna höra ifrån dig igen, i mina ögon är du ingen "mini-författare" utan en riktig författare om du skriver mycket: Läs mitt blogginlägg om min första bok som jag skrev när jag var åtta år: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/01/min-allra-forsta-bok.html så kanske du blir inspirerad.

Ännu en gång, lycka till!

Kramisar från Kim




Hur svårt är det att få en bok utgiven?

/ Adina Eriksson, 13 år från Alunda, Sverige

Hej Adina

Mycket svårt! Du behöver ha en bra, annorlunda berättelse med det där "lilla extra" som saknas hos de andra som skickar in.

Gå in på http://www.kimselius.se/tips.html och läs om hur du skickar till förlag. Här finns många användbara länkar som bland annat berättar om ungdomar som har lyckats, hur man trycker upp en bok själv och mycket mer.

Kramisar Kim


Hej jag ÄLSKAR att skriva berättelser.Men jag vill veta,hur roligt är det att vara en riktig författare?
Är det inte lite jobbigt med alla fans?

/ jag

Hej Jag

Det är roligt att vara författare och få leva i fantasivärldar ibland. Men det är också mycket arbete. Speciellt om man skriver historiska äventyrsböcker som jag gör. Det innebär att jag måste läsa mängder av faktaböcker inför varje bok jag ska skriva. Dessutom reser jag till de platser jag skriver om. DET är roligt. Speciellt när jag var i Egypten. Den resan präglade min "Faraos förbannelse" väldigt mycket, eftersom hela första kapitlet blev till djupt nere i den grav som jag skriver om i det kapitlet.

Det är lite kämpigt med pengar när man är författare. Man vet aldrig hur mycket inkomst man har.

Det är roligt att resa runt och föreläsa och möta läsarna. Det är jätteroligt att vara ute och signera och möta mina fans. Och det är helt fantastiskt att det finns en fanklubb om mig och mina böcker, som mina fans har startat.

Det är få författare som kan försörja sig enbart på sitt författarskap. Många som har drömmen om att bli författare söker sig ofta till yrken där man får syssla med skrivandet, till exempel: lärare, journalist, tryckeri, bibliotek med flera.

Sina första böcker skriver man på kvällar och nätter. Har man tur, som J.K. Rowlings med Harry Potter-böckerna, så gör första boken succé och man kan direkt försörja sig på sitt författarskap. Jag har också haft lyckan att göra en dunderdebut och därmed också lyckats försörja mig på mitt författarskap. Även om det inte är lika stora inkomster som Rowlings...

Jag älskar att vara författare!

Det som är viktigt om man tänker bli författare är att man läser och skriver mycket, mycket, mycket och inte ger upp om man får dålig kritik. Det är viktigt att man tar till sig kritiken för att utveckla sitt skrivande, att man låter andra läsa sina berättelser och lyssnar på vad de säger.

Vill du veta mer om mig och mina historiska äventyrsböcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se. Där hittar du mina böcker "Tillbaka till Pompeji", "Jag är ingen häxa", ”Faraos förbannelse”, "Den gömda Inkastaden", "Vikingaträl", "Svarta Döden", "Snapphanar", "Giljotinen", "Riddarsvärdet", "Det glömda kriget 1808-1809", ”Snapphaneresan”, ”Kinesiska Draken” och "Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland", samt "Kimberlie - Ett nytt liv". Du kan även läsa lite ur varje bok och lyssna på när jag läser ur "Tillbaka till Pompeji", "Snapphanar" och "Giljotinen". Om du söker på mitt namn "Kimselius" på YouTube, kan du se och lyssna på när jag läser ur mina böcker.

Du kan bli vän med mig på Facebook, följa min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com eller följa mig på Twitter under söknamnet KimMKimselius.

Ha det så bra!

Kramisar från Kim


Hur blir man författare, jag skulle vilja bli en.

/ Moa, 11 år från sverige

Hej Moa

Genom att läsa mycket och många olika typer av böcker samt skriva, skriva och skriva!

Det är få författare som kan försörja sig enbart på sitt författarskap. Många som har drömmen om att bli författare söker sig ofta till yrken där man får syssla med skrivandet, t.ex. lärare, journalist, tryckeri, bibliotek etc.

Sina första böcker skriver man på kvällar och nätter. Har man tur, som J.K. Rowlings med Harry Potter-böckerna, så gör första boken succé och man kan direkt försörja sig på sitt författarskap. Jag har också haft lyckan att göra en dunderdebut och därmed också lyckats försörja mig på mitt författarskap. Även om det inte är lika stora inkomster som Rowlings...

Det som är viktigt om man tänker bli författare är att man läser och skriver mycket, mycket, mycket och inte ger upp om man får dålig kritik. Det är viktigt att man tar till sig kritiken för att utveckla sitt skrivande, att man låter andra läsa sina berättelser och lyssnar på vad de säger.

Däremot är det väldigt viktigt att man skriver sin egen berättelse, något man vill berätta, något som ligger en varmt om hjärtat, något som bara flödar fram när man sätter pennan till pappret/fingrarna till tangentbordet.

Om du vill börja göra en bok är det bra om du har skrivit ned dina tankar i förväg. Gör så här:

Ta en bunt Post-it lappar (gula klisterlappar). Skriv ned de idéer som ploppar ut ur ditt huvud, en idé för varje lapp. Tänk i kapitel, händelser, människor, platser och skriv det på lapparna. Gå igenom lapparna och lägg till mer detaljer på varje lapp. Sedan sorterar du dina lappar i den ordning du vill att saker och ting ska hända. Var noga med att inte fortsätta att skriva på din berättelse förrän du har kommit på slutet och skrivit ned det på en gul lapp. Sätt upp lapparna på väggen, studera dem, flytta om dem om det behövs, stryk och lägg till.

Glöm inte berätta hur personerna ser ut. Tankar, känslor, vänner, fiender, till huvudpersonen osv. Skriv gärna korta noteringar om även detta på lapparna, eller lägg upp ett "persongalleri" där du antecknar varje person du börjar skriva om, vem den personen är, hur den ser ut m.m.

Om du ändå har svårt att komma igång med att skriva rekommenderar jag dig att läsa spännande böcker. Då får man inspiration, jag lovar dig!

Har du läst något av John Marsden. Gör det! T.ex. "Imorgon när kriget kom". En otroligt spännande serie böcker där handlingen utspelar sig på Nya Zeeland/Australien.

Du kan även läsa mina böcker för att få inspiration och se hur en bok är uppbyggd. Det är historiska äventyrsböcker som riktar sig till alla åldrar. Böckerna är mycket spännande och jag vet att böckerna inspirerar, eftersom jag har fått många brev från mina läsare. Jag skriver om allt från vulkanutbrott, indianer, vikingar, häxor, förbannelser, digerdöden, snapphanar, kina, giljotiner och revolutioner och mycket mer. Om du undrar vilka mina böcker är kan du gå in på www.kimselius.se och titta lite mer om vad det är för typ av böcker.

BOKFÖRLAG: Det bästa sättet att få kontakt med ett bokförlag är att gå till en bokhandel och se ut böcker som tilltalar dig. Se efter vilket förlag som har gett ut boken/böckerna. Det står längst fram i boken. Där brukar stå fullständig adress, telefon, e-mail m.m. Du kan även gå in på www.googles.se och söka på "Bokförlag". Där hittar du allt du behöver.

Skriv din berättelse med dubbelt radavstånd, numrera sidorna. Skicka som papperskopior och bifoga namn, adress och telefon. Jag brukar skriva allt det högst upp på sidorna. Det finns något som heter "Huvud/Sidfot" i Wordprogrammet. Där lägger man in all den texten på första sidan så kommer det automatiskt på alla sidorna.

När förlaget/förlagen (för jag tycker du kan skicka till flera förlag samtidigt) fått ditt manus är det först en redaktör som läser det. Om den personen tycker om det du har skrivit går manus vidare till flera personer som tycker till. Om de tycker om din berättelse kontaktar de dig och ber att få publicera/ge ut din berättelse. Om de skickar tillbaka ditt manus behöver det inte betyda att det är dåligt. Det kanske inte passar deras förlag, de kanske inte har råd att ge ut fler debutanter det året, det är inte rätt person som har läst det från början osv. Får du tillbaka ditt manus ska du alltså inte ge upp, sätt dig ner och läs igenom det igen, se om du kan förbättra det och skicka det till något annat förlag. Tänk på att förlagen får runt 3.000 obeställda manus PER ÅR! Av dem väljer de kanske ut 10-20 manus som de gör böcker av.

Om du får ditt manus antaget börjar en annan process: Manus godkännes, därefter korrigeras manus, stavfel rättas, grammatiska fel m.m. Redaktören kan också komma med vissa kommentarer om att något inte stämmer i ett kapitel eller att man har tappat "röda tråden" på något ställe.

När manus är klart, levererar författaren oftast det på diskett/Cd/mail till förlaget. Där gör man sidor helt klara: sidnumrering, kapitelindelning osv.

Redan när förlaget godkänt manus har de beställt ett omslag. Det är oftast färdigt före boken eftersom det är omslaget man annonserar med, och annonserna går iväg i god tid före det boken kommer ut. Förlagen har oftast speciella illustratörer som gör omslagen åt dem.

Sedan skickas manuset till tryckeriet, nu i färdigt "ombrutet" format, det innebär att alla sidorna ser ut precis så som de ska göra i boken. De trycker boken. De har stora maskiner som kan trycka 3.000 böcker på en timma. Därefter går det iväg till bokbinderiet som sätter ihop omslaget med innehållet: sidorna.

Därefter skickas böckerna, nu i tusentals exemplar, till antingen förlaget, eller ett centralt distributionsföretag. Därifrån beställer bokhandlarna sina böcker och de skickas ut i butiken så att du och alla andra kan köpa böckerna.

Du som författare får royalty på försäljningen. Det innebär att du får en viss summa per bok som säljs, summan varierar från förlag till förlag därför kan jag inte säga hur mycket det rör sig om. Dessutom brukar författaren få ett visst antal gratisexemplar av sin bok, också olika beroende på förlag, det kan röra sig om cirka 10 exemplar, alltså inga stora mängder.

Du kan trycka dina böcker på Print-On-Demand. Då betalar du allt själv, men du behöver bara trycka upp så många böcker du vill ha, t.ex. 1 bok. Priset varierar mellan de olika tryckerierna. Det blir dyrare än att trycka upp 3.000 böcker, men ett mycket billigare alternativ om man inte vill ha så många böcker. Gå in på nätet och titta på t.ex. www.books-on-demand.com, www.instantbook.se www.b4press.com, www.gml.se och många, många fler. Kanske har du något Print-On-Demand tryckeri i din närhet?

Du kan också lägga ut din bok som Digitalbok. Då går du in på www.digitalboken.se Genom Digitalboken får man möjlighet att bli läst och upptäckt av förläggare och allmänhet. Digitalboken är en mötesplats för de som har författardrömmar, men även för redan etablerade författare, förläggare och läsare. Digitalboken har skapats som ett forum för talanger, som kanske aldrig skulle bli publicerade på annat sätt. Det är helt gratis för författare och skribenter att ladda upp sina böcker och texter till Digitalboken.

Uppladdade böcker på Digitalboken kan läsas direkt av vem som helst, som PDF-fil. De som vill kan få sin bok tryckt i allt från några få exemplar till större upplagor, via Digitalbokens Print-On-Demand tjänst. Digitalboken erbjuder också en lektörstjänst där författaren kan få professionell granskning av sin text.

Digitalboken kan också hjälpa till med bokomslag, bilder och framtagning av tryckfärdigt material.

Håll drömmen levande. Det är bara att fatta pennan och börja skriva. Jag bestämde mig för att bli författare när jag var åtta år, när jag var tio år gav jag ut en alldeles egen hästtidning. Nu har jag slagit igenom stort, kommit ut med flera böcker, översatts till många språk och fått smeknamnet "Blekinges Astrid Lindgren". Så sätt igång och skriv!! Vill du veta mer om mig kan du gå in på min hemsida http://www.kimselius.se/tips.html. för fler tips eller bara www.kimselius.se för att läsa om mig och böckerna.

Lycka till med ditt författarskap!

Kramisar från Kim

Föregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 Vidare till fler svar
















Det är vi som satsar på Unga Fakta! Copyright © 2000-2024 Unga Fakta AB